ukenru
ukrayinski-viyskovi-i-prikordonniki-proveli-viyskovi-navchannya-v-priazovyi

Українські військові і прикордонники провели навчання в Приазов'ї

 • 10342 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Військові моряки, прикордонники, армійська та тактична авіація, а також артилеристи зі складу Об’єднаних сил проводили спільні навчання з відбиття умовного наступу російських військ в Азовському морі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство оборони України.

На морі відпрацьовувалась взаємодія морського угрупування у складі кораблів і катерів морської охорони Держприкордонслужби та ВМС.

Під час навчань були відпрацьовані заходи по виклику і наведенню авіації і артилерії. Управління здійснювалось з морського буксира "Корець", проінформував командир корабельно-катерної групи ВМС ЗС України Андрій Агапітов.

Доглядові команди покращували навички з огляду умовного суднопорушника у морі. Екіпажі кораблів і катерів проводили навчання з підводної протидиверсійної оборони. Виконувались вправи зі стрілецької зброї і гранатометання.

Їхні дії прикривались з повітря літаками, вертолітами і ППО Об'єднаних сил. Зокрема, було піднято пару вертольотів МІ-24 і літаків Су-25, які провели умовний повітряний бій.

Виконували вправи під час навчань й артилеристи, швидко прибувши у визначений район узбережжя Азовського моря, розгорнувшись у бойові порядки та вразивши умовні морські цілі.

Нагадаємо, Росія розмістила в тимчасово окупованому Криму дивізіони зенітних ракетних систем С-400 і відпрацьовує їх застосування.

Українські Національні Новини

Суспільство