ukenru
ukrayinski-ryatuvalniki-pokazali-yaki-roboti-provodyat-z-ulamkami-litaka-mau-v-irani

Українські рятувальники показали, які роботи проводять з уламками літака МАУ в Ірані

 • 25879 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Українські рятувальники, які працюють на місці катастрофи пасажирського лайнера Boeing авіакомпанії МАУ в Тегерані, показали, як відбувається робота з уламками літака - зокрема, відтворення корпусу авіасудна з його фрагментів. Відповідне відео розмістила Державна служба України з надзвичайних ситуацій на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Дуже боляче від цих кадрів, проте маємо розповісти і показати, що саме робили наші рятувальники на місці катастрофи українського Boeing в Тегерані. Пошуковою групою ДСНС проводилися роботи по дослідженню уламків літака на відкритому майданчику. Уламки вивільнювалися від бруду та складалися по рядах. Окремо здійснювалося сортування та складування багажу і особистих речей, а також забезпечувалося освітлення місця проведення робіт", - повідомили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков доручив підготувати постанову Верховної Ради щодо катастрофи літака МАУ в Ірані

Також зазначається, що експертною группою, із залученням рятувальників, на відкритому майданчику проводилися роботи із відтворення корпусу літака з його фрагментів.

Нагадаємо, літак МАУ зазнав аварії недалеко від столиці Ірану Тегерана, невдовзі після вильоту, вранці 8 січня.

На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу — громадяни України. Всі загинули. У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий ракетою.

Українські Національні Новини

Мультимедіа