ukenru
ukrayina-zayavila-v-oon-scho-rosiya-rozmischuye-yadernu-zbroyu-v-krimu

Україна заявила в ООН, що Росія розміщує ядерну зброю в Криму

 • 7028 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Делегація України на загальних дебатах Першого комітету ГА ООН заявила про прогресивну мілітаризацію окупованого Росією Криму та розміщення РФ ядерної зброї у тимчасово окупованому Криму, передає УНН з посиланням на прес-службу Постійного представництва України в ООН.

"Поряд з постійними інтенсивними бойовими діями в районі Донбасу, що проводять російсько-терористичні сили, Росія продовжує посилювати нашу стурбованість прогресивною мілітаризацією Криму", - йдеться в заяві.

Українська делегація повідомила, що такі шкідливі і насильницькі дії дозволяють Росії активізувати використання та розширити площу використання військових кораблів і військових літаків не тільки в Чорноморському регіоні, але й в усьому Середземноморському басейні та за його межами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО засудили Росію за мілітаризацію Криму та закликали не підтримувати бойовиків

"Російські військові бази в тимчасовій окупованій Українській Автономній Республіці Крим широко використовуються в якості штабу для російських військ, що воюють у Сирії. Ми продовжуємо отримувати тривожні повідомлення про те, що Росія розміщує ядерну зброю у тимчасово окупованому Криму та відновлює відповідну інфраструктуру", - сказано в заяві.

За словами української сторони, такі дії разом зі звичайним нарощуванням військової сили на півострові серйозно підривають міжнародне право, мир та безпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розміщує в анексованому Криму ударну авіацію, ракетні та зенітні комплекси - Порошенко

Українські Національні Новини

Політика