ukenru
ukrayina-zaproponuvala-stvoriti-u-tkg-dodatkovu-robochu-pidgrupu-z-pitan-kordonu

Україна запропонувала створити у ТКГ додаткову робочу підгрупу з питань кордону

 • 20959 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. На Донбасі необхідно забезпечити дієвий моніторинг на українсько-російському кордоні та верифікацію з боку ОБСЄ зі створенням зони безпеки в прикордонних районах України та РФ. У цьому контексті українська сторона Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі запропонувала створити додаткову робочу підгрупу з питань кордону. Про це повідомила у Facebook прессекретар представника України у ТКГ Дарка Оліфер, передає УНН.

"Безпекова ситуація лишається напруженою, всупереч домовленостям лідерів країн "нормандської четвірки" тривають обстріли, є загиблі та поранені українські військові. Саме вирішення безпекових проблем - головне в порядку денному", - написала Оліфер.

З її слів, українська сторона вважає за необхідне, аби СММ ОБСЄ провела повторну верифікацію відведення важких озброєнь та місць їхнього зберігання.

"Звернено увагу на невиконання пункту 4 Протоколу за підсумками консультацій ТКГ від 1 вересня 2014 року, відповідно до якого необхідно забезпечити дієвий моніторинг на українсько-російському кордоні та верифікацію з боку ОБСЄ зі створенням зони безпеки в прикордонних районах України та РФ. Саме тому українська сторона запропонувала створити додаткову робочу підгрупу з питань кордону", - повідомила прессекретар представника України у ТКГ.

Нагадаємо, 16 січня в Мінську - перша зустріч тристоронньої контактної групи в 2020 році. У цьому засіданні, зокрема, вперше візьме участь новий спецпредставник голови ОБСЄ Хайді Грау, яка змінила на цій посаді Мартіна Сайдіка.

Українські Національні Новини

Політика