ukenru
ukrayina-vzhe-otrimala-1-mlrd-yevro-makrofinu-vid-yes-shmigal

Україна вже отримала 1 млрд євро макрофіну від ЄС - Шмигаль

 • 264159 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Україна вже отримала перший транш нового пакету макрофінансової допомоги ЄС - обсягом 1 млрд євро, друга його частина в 500 мільйонів надійшла сьогодні. Про це заявив під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

Цитата

"Європейський Союз спрямував Україні 1 млрд євро виняткової макрофінансової допомоги. Перший транш у 500 млн євро був зарахований на рахунок Національного банку вчора. Ще 500 млн євро прийшли сьогодні", - сказав Шмигаль, якого цитують у Кабміні.

Деталі

Зі слів очільника уряду, кошти будуть направлені на фінансування першочергових бюджетних потреб. "Це перший мільярд із 9, які Європейський Союз пообіцяв надати в межах нової програми макрофінансової допомоги нашій державі. Дякуємо за цю підтримку і розраховуємо на подальші невідкладні рішення від Європейської комісії щодо виділення коштів, які життєво нам необхідні", - зазначив він.

"Загалом у липні до держбюджету надійшло майже 170 млрд грн. З них близько 90 млрд — це надходження від податків і мит. Ще 80 млрд грн — це гранти від союзників України. Тому критично важливим завданням уряду та всієї країни є посилення власної економічної стійкості", - повідомив Прем'єр.

Доповнення

Податкова перевиконала план з надходжень до бюджету. 

Українські Національні Новини

Економіка