ukenru
ukrayina-ta-polscha-na-rivni-komisiyi-mayut-virishiti-pitannya-schodo-skasuvannya-zaboroni-eksgumatsiy

Україна та Польща на рівні комісії мають вирішити питання щодо скасування заборони ексгумацій

 • 9672 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Україна та Польща на рівні комісій мають вирішити питання про скасування заборони ексгумацій в історичній площині. Про це сьогодні заявив Президент Польщі Анджей Дуда на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у Харкові, передає УНН.

“Ми домовилися з паном Президентом, що ми звернемося: я до віце-прем’єр-міністра Глінського, щоб на рівні віце-прем’єр-міністрів і міністрів культури було проведено комісійні узгодження, які б стосувалися якнайшвидшого скасування заборони ексгумацій. Це для нас дуже потрібно, і я це трактую як перший крок до подолання „імпасу“, який виник протягом останнього часу”, — заявив він.

Також Дуда закликав політиків бути більш поміркованими у свої виступах і висловах, аби не діяли емоційно, бо “це складні справи, багато осіб і надалі несуть ці рани”.

Раніше голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович повідомив, що мораторій на ексгумацію польських поховань в Україні може бути знятий після того, як польська сторона надасть своє бачення легалізації та відновлення українських пам'ятників на території Польщі. 

Українські Національні Новини

Політика