ukenru
ukrayina-proponuvala-rosiyi-obmin-griba-odin-na-odin

Україна пропонувала Росії обмін Гриба один на один

 • 7978 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Українська сторона у Мінську пропонувала Росії провести обмін українського політв’язня Павла Гриба один на один через стан його здоров’я. В Росії відмовились. Про це під час брифінгу у Києві заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає УНН. 

"Враховуючи важкий стан здоров’я Гриба, ми з паном Марчуком пропонували в форматі – офіційному, неофіційному – зробити малий обмін, і ми були готові, наприклад, передати одного росіянина, який має проблеми зі здоров’ям, з пропозицією зробити обмін один на один", - сказала вона.

З її слів, при цьому російська сторона не виявила "жодної зацікавленості, жодної готовності".

Вона також заявила, що Україна не визнає "судилища", яке відбулось над Грибом, так само як і над іншими українськими заручниками.

Як повідомляв УНН, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав винним "в закликах до тероризму і схиляння до теракту" українського політв'язня Павла Гриба, засудивши його до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Українські Національні Новини

Політика