ukenru
ukrayina-otrimaye-grant-na-4-5-mlrd-dol-pidpisano-ugodu-zi-svitovim-bankom

Україна отримає грант на 4,5 млрд дол.: підписано угоду зі Світовим банком

 • 205859 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Україна і Світовий банк підписали угоду про надання гранту Києву на 4,5 млрд доларів, повідомили у Мінфіні, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні гранту у розмірі 4,5 млрд дол. США", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Кошти були надані США та направлені до цільового фонду багатьох донорів у межах проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

«Висловлюю вдячність уряду США та команді Світового банку, завдяки зусиллям яких український уряд продовжує забезпечувати ритмічні виплати заробітних плат, соціальних та пенсійних виплат в умовах боротьби з агресором. Грантове фінансування є надзвичайно важливим для нас, оскільки дозволяє знизити боргове навантаження на Державний бюджет України та думати про повоєнну відбудову держави», - зазначив під час підписання угоди міністр фінансів Сергій Марченко.

Грант буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, вказали у Мінфіні.

Доповнення

Україна подала до Міжнародного валютного фонду офіційну пропозицію щодо нової спеціальної програми, яку хоче розпочати до кінця 2022 року.

Українські Національні Новини

Економіка