ukrayina-otrimaye-bezpilotniki-tekever-ar3-vid-portugaliyi-zmi

Україна отримає безпілотники Tekever AR3 від Португалії - ЗМІ

 • 1188122 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Португальський виробник безпілотників Tekever готовий надати Україні деякі зі своїх систем дальнього польоту для підтримки наземних і морських операцій. Дану ініціативу фінансуватиме Міжнародний фонд для України Сполученого Королівства, пише Defence News, передає УНН.

Деталі 

Міністерство оборони Британії опублікувало відео, на якому видно військове обладнання, що надається Україні. Постачання в рамках цього фонду фінансує Велика Британія, Данія, Ісландія, Норвегія, Литва, Швеція та Ісландія.

Видання зазначає, що, судячи з опублікованого відео, Україна отримає великі квадрокоптери Malloy T150 виробництва британської компанії Malloy Aeronautics, безпілотник літакового типу з можливістю вертикального зльоту і приземлення DeltaQuad Pro VTOL виробництва нідерландської фірми DeltaQuad та БПЛА Astero ISR данського виробництва.

Однак у Міноборони Великої Британії відмовилися оприлюднювати конкретні назви безпілотників із відео, яке було опубліковано в соцмережах.

Генеральний директор і засновник Tekever Рікардо Мендес заявив виданню, що компанія "дуже пишається підтримкою України й вдячна Міністерству оборони Великої Британії та IFU за можливість зробити свій внесок в одну з найважливіших справ у житті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16 для України: у Повітряних силах кажуть про плани відправити на навчання "кілька десятків" пілотів

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримає безпілотники Tekever AR3 від Португалії - ЗМІ

     • 1188122 переглядiв

    росія каже, що для неї немає перспектив від зернової угоди

     • 1353484 переглядiв