ukrayina-maye-stati-prikladom-bezbaryernosti-zelenskiy

Україна має стати прикладом безбар’єрності — Зеленський

 • 657315 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Наша держава має стати прикладом безбар’єрності, адже після закінчення війни в Україні буде велика кількість ветеранів і цивільних, які зазнали різних ушкоджень під час бойових дій. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з університетською спільнотою КПІ імені Ігоря Сікорського, передає УНН.

Цитата

“Міністерство ветеранів має змінити політику загалом. Вони розвиватимуть політики, впроваджуватимуть відповідне законодавство для 1,5 мільйона людей. Буде велика кількість. Ми маємо бути прикладом безбар’єрності”, — зазначив український Президент.

Деталі

Володимир Зеленський переконаний що у питанні безбар’єрності варто використовувати найкращий світовий досвід, але багато чого Україні доведеться створювати самостійно. Бо ніхто у світі не стикався з необхідністю забезпечення умов для такої великої кількості людей.

Глава держави зазначив, що розвитком безбар’єрності, як напрямку держава повинна займатися спільно з місцевими громадами. Адже в кожному регіоні потреби в інклюзивності та обсяги робіт будуть різними. Різнитиметься й кількість людей із травмами, яким буде необхіден безбар’єрний простір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі нові житлові і громадські будівлі повинні будуть мати укриття: затверджені нові будівельні норми 

Нагадаємо

У квітні Уряд визначив план зі створення безбар’єрного простору в Україні. Він залучив в роботу 20 міністерств, які повинні забезпечити людям з інвалідністю та слабозахищеним верствам населення вільний доступ до освіти, працевлаштування, пересування та решті важливих сфер життя.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна має стати прикладом безбар’єрності — Зеленський

     • 657315 переглядiв

    Ядерна зброя вже доправлена з росії у білорусь - Буданов

     • 1806154 переглядiв