ukenru
ukrayina-bachit-sered-osnovnikh-garantiv-schonaymenshe-pyat-krayin

Україна бачить серед основних гарантів щонайменше п'ять країн

 • 138304 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Україна бачить щонайменше п'ять країн гарантами своєї безпеки. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав голова делегації, очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише УНН.

Цитата

"Для нас важливі ядерні держави Франція, КНР, США, для нас важливі Британія і Туреччина. В принципі цих п'яти країн нам буде достатньо, щоб рухатись далі. Є вільне приєднання всіх інших – якщо інші країни в повному обязі нададуть ці гарантії чи частково, іншого роду гарантії – ми на це теж можемо піти, але у нас є мінімум, на який ми чекаємо для того, щоб вважати що це гарна конструкція, яка дійсно буде захищати Україну від будь-якої майбутньої агресії", - заявив глава делегації.

Деталі

Також він повідомив, що наразі з цього приводу тривають дуже активні консультації з партнерами.

На сьогодні офіційно відомо, що три країни-члени НАТО готові надавати гарантії – це Німеччина, Туреччина та Італія.

Зі слів Арахамії, дуже важливо буде мати гарантії США та Великобританії.

Нагадаємо

Раніше на цьому тижні українська делегація за підсумками переговорів з рф заявила, що бачить серед гарантів безпеки нашої країни держави-члени Ради Безпеки ООН і ряд інших країн.

За словами делегатів, українська сторона хоче отримати працюючий міжнародний механізм, де країни-гаранти будуть реагувати за аналогом 5-ї Статті НАТО, навіть з більш жорстким механізмом активації.

Українські Національні Новини

Політика