ukenru
ukrainskyi-skulptor-otrymav-pochesne-chlenstvo-v-korolivskomu-tovarystvi-brytanskykh-khudozhnykiv-velykobrytanii

Український скульптор отримав почесне членство в Королівському товаристві британських художників Великої Британії

 • 45321 переглядiв

Український скульптор Олексій Лідаговський, який виїхав до Великої Британії після вторгнення рф в Україну, отримав почесне членство в Королівському товаристві британських художників.

Український скульптор Олексій Лідаговський отримав почесне членство в Королівському товаристві британських художників. Про це повідомляє Guardian, передає УНН.

Деталі

Після початку російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року Лідаговський разом із родиною покинув Київ та переїхав до Великої Британії.

Коли ми виїхали з України, щоб рятувати доньку, ми навіть не думали, що це буде так довго. Починаючи з нуля тут, у Великобританії, зі статусом біженця, для мене було дуже важливо залишитися в професії, тому що я відчував, що втратив свій голос і мову, тому для мене було важливо не втратити свою професійну ідентичність

- заявив Олексій Лідаговський.

За словами скульптора, почесне членство в Королівському товаристві британських художників стало несподіваним сюрпризом.

Я дізнався цю новину в день свого народження, тож це було як подарунок на день народження

- зазначив Олексій Лідаговський.

Додамо

Минулого року Лідаговський представив свої роботи на виставці Winter Sculpture Park у Бекслі, що розташована на південному сході Лондона. Недавно він також став лауреатом однієї з п'яти скульптурних премій на Lucca Biennale Cartasia – одному з найбільших мистецьких заходів у світі.

11.10.23, 23:53 • [views_463245]