ukrainskyi-pilot-oleksii-mes-zahynuv-pid-chas-avarii-vynyshchuvacha-f-16-zmi

Український пілот Олексій Месь загинув під час аварії винищувача F-16 - ЗМІ

 • 16627 переглядiв

Підполковник Олексій Месь загинув 26 серпня під час аварії F-16, відбиваючи масований російський удар. Він знищив 3 крилаті ракети та 1 ударний БпЛА, врятувавши українців ціною власного життя.

Український пілот підполковник Олексій Месь загинув під час аварії винищувача F-16 у понеділок, 26 серпня. В Повітряному командуванні "Захід" Повітряних сил ЗСУ повідомили, що пілот загинув під час під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару та знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА, передає УНН.

Деталі

Захищаючи нашу країну, загинув льотчик Повітряних сил Збройних сил України Олексій Месь. Він героїчно провів свій останній бій в небі. 26 серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА. Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя. Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі і в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни

 - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сьогодні, 29 серпня, відбулася церемонія прощання, на яку прийшли його побратими-льотчики, командири і підлеглі, друзі і колеги, сотні простих українців, а також шану з неба полеглому пілоту віддала пара винищувачів МіГ-29.

Політ над процесією виконали бойові друзі Олексія. Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно військове звання полковник посмертно. Ми втратили надійного друга і сильного воїна. Але не втратили сили, волі і прагнення боротися, воювати і перемагати. В нашій справедливій справі ми помстимося ворогу за все і за всіх

- додали в командуванні.

Доповнення

Сьогодні видання WSJ із посиланням на слова офіційного представника США повідомляло, що винищувач F-16 зазнав катастрофи в понеділок, ймовірно через помилку пілота, а не ворожий вогонь. Інцидент стався під час масованого російського ракетного обстрілу України.

За інформацією CNN, яке посилається на українські джерела, Олексій Месь загинув під час аварії західного винищувача F-16 під час відбиття найбільшої в історії авіаатаки росії проти України.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі