ukraina-zmusyla-rf-vidmovytys-vid-viiskovo-morskoho-khabu-v-okupovanomu-krymu-komanduvach-vms-ukrainy

Україна змусила рф відмовитись від військово-морського хабу в окупованому Криму - командувач ВМС України

 • 19631 переглядiв

Через постійні ракетні удари та атаки морських дронів-камікадзе росія вимушено перекинула майже увесь флот з окупованого Криму до новоросійська. Про це в інтерв'ю Reuters заявив командувач ВМС України Олексій Неїжпапа, передає УНН.

Деталі

Неїжпапа підкресли, що росія роками перетворювала Крим на важливий військово-морський центр, але Сили оборони України зробили його неефективним. 

За його словами, що українські ракети та морські безпілотники завдали серйозної шкоди базі в Севастополі. Ця база є логістичним центром, виконує важливі функції для росії, включаючи ремонт, технічне обслуговування, навчання та зберігання боєприпасів.

Він (логістичний центр - ред.) створювався протягом багатьох десятиліть, можливо, сторіч. І тепер вони, очевидно, втрачають цей центр

- пояснив командувач ВМС України.

У виданні зауважили, що Україна, не маючи великих військових кораблів, використовувала морські дрони-камікадзе та ракети Storm Shadow і ATACMS для атак на російські судна та військові об’єкти у Криму.

The Economist: Україна перетворила Крим на джерело виснаження російських ресурсів03.06.24, 15:40

Практично всі основні боєздатні кораблі виведені противником із головної бази Чорноморського флоту і перебувають у Новоросійську, частина з них – в Азовському морі

- розповів Олексій Неїжпапа.

Доповнення

Водночас росія, як заявив український командувач, не облаштувала військово-морську базу в Новоросійську. Зокрема там немає обладнання для зберігання крилатих ракет та завантажування ракетоносіїв.

Я розумію, що зараз у Новоросійську намагаються вирішити цю проблему

- підкреслив командувач ВМС України.

Неїжпапа зауважив, що Україна знищила або пошкодила 27 російських військових кораблів, зокрема п’ять через підрив на морських мінах.

"Нептун" росте: Плетенчук прокоментував ураження українською ракетою цілей в окупованому Криму та краснодарі31.05.24, 15:31

Чорноморський флот нині здебільшого використовується для логістики, контролю над прибережною територією та запуску ракет "Калібр" по Україні.

Нагадаємо

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що наразі російські кораблі здебільшого знаходяться в новоросійську і фактично це єдина база, де вони можуть розміщуватися.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україну з Німеччини прибув третій Patriot

     • 105854 переглядiв

    В НАБУ хочуть скасувати "правки Лозового"

     • 324319 переглядiв