ukraina-zaklykala-bolhariiu-ne-vykorystovuvaty-temu-viiny-v-politychnykh-tsiliakh

Україна закликала Болгарію не використовувати тему війни в політичних цілях

 • 48796 переглядiв

Посольство України в Болгарії закликало посадовців та політичні сили утриматися від використання теми війни в політичних цілях. Про це йдеться у публікації відомства на сторінці у Facebook, передає УНН.

Деталі

Так українське посольство відреагувало на заяву тимчасового прем’єра Болгарії Дімітара Главчева про те, що на саміті НАТО у Вашингтоні країна запропонує розпочати мирні переговори між Україною та Росією.

В українському відомстві зазначили, що заклики обмежити допомогу Україні не призведуть до миру. Сприяти зміцненню безпеки в усьому регіоні, відновленню поваги до міжнародного права та наближенню справедливого миру буде лише збільшення оборонної допомоги для України.

"Заклики обмежити чи заблокувати допомогу Україні практично означають спонукання сприяти державі-агресору. Уповільнення чи обмеження надання необхідної допомоги Україні призведе не до миру, а до більшої кількості жертв і наближення фронту до кордонів ЄС", – йдеться у повідомленні.

У посольстві нагадали, що Україна спільно з союзниками працює над реалізацією формули миру президента України Володимира Зеленського. Зокрема, українська сторона вдячна Болгарії і прем'єр-міністру Главчеву за участь в Саміті миру у Швейцарії, який відбувався 15 та 16 червня.

Болгарія запропонує мирні переговори між росією та Україною на саміті НАТО06.07.24, 15:48

Популярні

Новини по темі

Окупанти атакували село на Херсонщині, поранено жінку

 • 43784 переглядiв