ukraina-vstyhaie-pidhotuvatys-do-zymovoho-periodu-minenerho

Україна встигає підготуватись до зимового періоду - Міненерго

 • 24800 переглядiв

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна встигає підготуватись до зимового періоду, незважаючи на складнощі. Ключовим фактором залишаються ворожі обстріли, але вживаються заходи для відновлення та захисту енергосистем.

Виходячи з того, які Україна має плани з відновлення генерації, побудови додаткової генерації, уже є бачення, як буде пройдено цю зиму. Україна встигає підготуватись до зимового періоду. Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону у суботу, передає УНН.

Деталі

Коментуючи слова єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон, яка заявляла, що деякі міста в Україні при такій розбитій енергетиці можуть виявитися непридатними до життя, Галущенко відповів, що ключовий вплив на енергосистему завдають обстріли, і в Міненерго це розуміють.

"Стосовно того, які ми маємо плани по відновленню генерації, по побудові додаткової генерації, ми бачимо, як ми пройдемо цю зиму. Ми встигаємо підготуватися. Єдине питання - це вплив обстрілів, і навіть не сам факт обстрілів, а наскільки вони можуть завдати нам шкоди", - сказав Галущенко.

Він зазначив, що наразі стоїть питання максимального відновлення енергосистем, а також їх захист.

"Друге - розподілена генерація. Децентралізована, яка є більш складною ціллю для ворога і є локальна, і вона може забезпечити електроживлення у певному регіоні, навіть у разі поділу системи. Для нас є важливим фактором, що оця генерація, яка є локальна, має забезпечити критичну інфраструктуру. Треба готуватися до складної зими. На жаль, ця зима дійсно буде складнішою, ніж попередня. Але, ми повинні намагатись мати можливість автономного забезпечення. Ми ж зі свого боку зробимо все, аби це не знадобилось", - додав Галущенко.

Нагадаємо

Графіки відключення світла застосовувати сьогодні не планується. Внаслідок ворожих обстрілів знеструмлено понад 19 тисяч абонентів у трьох областях.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі