ukraina-ta-lytva-obhovoryly-pryshvydshennia-oboronnoi-pidtrymky

Україна та Литва обговорили пришвидшення оборонної підтримки

 • 25611 переглядiв

Глави МЗС України та Литви зустрілися в Києві для обговорення посилення оборонної допомоги. Литва планує виділяти 0,25% ВВП на оборонні потреби України, починаючи з 2025 року.

Глава МЗС України Андрій Сибіга зустрівся в Києві з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом, де вони обговорили шляхи пришвидшення оборонної підтримки України. Про це повідомили у МЗС України, пише УНН.

Андрій Сибіга висловив глибоку вдячність Литві за готовність надавати чверть відсотка національного ВВП виключно на оборонні та безпекові потреби України. 

"Важливо, що цей показник (0,25% ВВП Литва надає Україні на оборону — ред.) буде закладений у бюджет Литви на 2025-й і подальші роки. Ми вдячні Литві за всебічну допомогу та посилення енергетичної безпеки", - наголосив міністр.

Міністр зазначив, що головним пріоритетом для вільного світу повинен бути захист України та її громадян, а не захист російського агресора від української армії та її далекобійної зброї.

"Україна продовжує працювати із партнерами над далекобійністю, зміцненням надійного повітряного щита, зокрема рішенням щодо збиття російських ракет і дронів в українському небі, зняттям обмежень на використання зброї", - зазначив глава МЗС.

Нагадаємо 

Також Латвія продовжить надавати військову підтримку Україні, виділяючи 0,25% свого ВВП на оборонну допомогу. Також країна готує новий пакет допомоги на 2025 рік, до якого увійдуть автомобілі, дрони та інше військове спорядження. 

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна та Литва обговорили пришвидшення оборонної підтримки

     • 25611 переглядiв

    П’ять проникливих мелодрам: що подивитись цими вихідними

     • 25340 переглядiв

    Уряд затвердив проєкт Держбюджету-2025: основні показники

     • 36951 переглядiв