ukraina-prahne-harantii-bezpeky

Шмигаль розповів зі скількома державами-партнерами Україна веде переговори про підписання гарантій безпеки

 • 105314 переглядiв

Україна веде переговори з 30 країнами про надання гарантій безпеки, причому Великобританія стала першою країною, яка підписала угоду про всеосяжну підтримку.

Україна веде переговори з 30-ма державами-партнерами про підписання гарантій безпеки. Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, предає УНН.

"Ми ведемо перемовини з партнерами про підписання угод, це 30 країн, які підтримали декларацію лідерів G7, яка була озвучена під час Вільнюського саміту НАТО. Звісно, ми маємо країни G7 в цьому пулі партнерів, які будуть приєднуватися", - заявив Шмигаль.

Він подякував Британії, яка першою підписала з Україною таку угоду. Угода охоплює всі напрямки співробітництва: безпека, фінансова та санкційна підтримка. Маємо конкретні максимальні гарантії — взаємні та двосторонні. Вони будуть діяти до моменту вступу України до НАТО. Після цього перетворяться на гарантії безпеки Альянсу. 2,5 млрд фунтів стерлінгів (майже 3,2 млрд доларів) виділяється для фінансування оборони України у 2024 році. З них 200 млн фунтів — на закупівлю та постачання надсучасних дронів. Також будемо отримувати зброю і технології для спільного збройного виробництва. Фінансова підтримка передбачена протягом усіх 10 років дії угоди.

Історичний договір: Україна та Британія підписали в Києві угоду про безпеку12.01.24, 16:05

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У БЕБ назвали найрозповсюдженіші порушення у тендерах

     • 76187 переглядiв

    ХАМАС готував атаку на посольство Ізраїлю у Швеції

     • 32463 переглядiв

    У метро Харкова демонтували барельєфи Пушкіна

     • 102004 переглядiв

    Фільм про життя Майкла Джексона вийде у 2025 році

     • 33712 переглядiв