ukraina-otrymala-pershu-partiiu-vynyshchuvachiv-f-16-bloomberg

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 - Bloomberg

 • 29345 переглядiв

Bloomberg повідомляє, що Україна отримала першу невелику партію винищувачів F-16 від союзників НАТО. Точна кількість літаків та готовність українських пілотів до їх використання поки невідомі.

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 від союзників з поміж країн-членів НАТО. Про це з посиланням на власні джерела пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Перша партія винищувачів F-16 від союзників по НАТО прибула в Україну, що є довгоочікуваним кроком, який може підвищити здатність Києва відбивати російські атаки

- пише видання. 

А втім, джерела Bloomberg визнають, що кількість літаків, які прибули до України невелика. Проте точної цифри не відомо.

Винищувачі F-16 навряд чи матимуть негайний вплив на поле бою в Україні – Washington Post28.07.24, 18:08

Також у виданні кажуть, що наразі незрозуміло, чи зможуть українські пілоти, які тренувалися зі своїми західними союзниками протягом останніх місяців, одразу використовувати військові літаки, чи цей процес займе більше часу.

Також у Bloomberg додали, що речниця Міноборони України Діана Давітян відмовилася від коментарів.

Нагадаємо

У The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела заявили, що США погодилися оснастити десятки винищувачів F-16, які відправлять в Україну, ракетами американського виробництва та іншою сучасною зброєю. 

Популярні

Новини по темі

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 - Bloomberg

 • 29345 переглядiв