ukraina-otrymaie-39-mlrd-dol-vid-ssha-naiblyzhchym-chasom-uhodu-pidpysano-minfin

Україна отримає 3,9 млрд дол. від США найближчим часом, угоду підписано - Мінфін

 • 23435 переглядiв

Міністр фінансів України підписав угоду про грант від США на 3,9 млрд доларів. Кошти спрямують на зарплати вчителям, працівникам ДСНС, держорганів та соціальні виплати.

Найближчим часом Україна отримає 3,9 млрд доларів США від Сполучених Штатів. Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав відповідну угоду, повідомили у Мінфіні у четвер, пише УНН.

Деталі

"Найближчим часом до Державного бюджету України надійде грант від США обсягом майже 3,9 млрд доларів США. Міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Боб Сом підписали відповідну угоду", - ідеться у повідомленні.

Кошти, за даними Мінфіну, буде спрямовано на:

  • виплати заробітної плати вчителям,
  • співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС),
  • працівникам державних органів,
  • а також на підтримку першочергових соціальних видатків (виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю).

Вдячний США і команді Світового банку за співпрацю, результатом якої є мобілізація критично важливих ресурсів. Це – необхідне та своєчасне фінансування для підтримки ліквідності держбюджету

– зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Кошти надійдуть через проєкт "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Проєкт є ключовим фінансовим інструментом Світового банку для допомоги Україні.

Україна отримала 2,2 млрд дол. від МВФ03.07.24, 10:35

Популярні

Новини по темі