ukraina-ochikuie-transh-vid-yes-u-41-mlrd-yevro-u-veresni-zaluchaie-hrant-u-39-mlrd-dol-vid-ssha-shmyhal

Україна очікує транш від ЄС у 4,1 млрд євро у вересні, залучає грант у 3,9 млрд дол. від США - Шмигаль

 • 13975 переглядiв

Україна виконала умови для отримання траншу від ЄС у вересні. Уряд також залучає грант від США на зарплати та соціальні програми через Світовий банк.

Україна виконала умови у межах програми Ukraine Facility і очікує отримання чергового траншу від ЄС обсягом 4,1 млрд євро у вересні. Уряд також залучає через Світовий банк грант від США на 3,9 млрд доларів, які очікуються найближчим часом. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання уряду у вівторок, пише УНН.

Деталі

З його слів, продовжується робота з партнерами щодо залучення необхідного фінансування.

"Україна успішно виконала індикатори другого кварталу 2024 року для програми Ukraine Facility. Маємо позитивну оцінку від Єврокомісії. Ідеться про реформи в бюджетній, митній, антикорупційній та енергетичній сферах", - зазначив Шмигаль у Telegram.

Розраховуємо на наступний транш від ЄС в розмірі 4,1 млрд євро вже у вересні цього року. Також уряд сьогодні ухвалює рішення про залучення гранту на 3,9 млрд доларів від США. Кошти надійдуть через структури Світового банку. Очікуємо на надходження цього гранту вже найближчим часом

- повідомив Прем'єр.

Уряд, за його словами, направить кошти гранту на зарплати рятувальникам, вчителям, медикам, а також на програми соціальної підтримки. 

Україна цього року отримала вже 16 млрд дол. зовнішнього фінансування до бюджету, очікує ще 22 млрд дол. - Мінфін12.07.24, 16:16

Популярні

Новини по темі