ukraina-naiblyzhchym-chasom-ochikuie-transh-42-mlrd-yevro-v-mezhakh-prohramy-ukraine-facility-shmyhal

Україна найближчим часом очікує транш 4,2 млрд євро в межах програми Ukraine Facility - Шмигаль

 • 20306 переглядiв

Україна отримала 3,9 млрд дол від США та очікує 4,2 млрд євро від ЄС за програмою Ukraine Facility. Прем'єр Шмигаль заявив, що кошти підуть на невійськові видатки бюджету та соціальні зобов'язання.

Україна очікує найближчим часом отримати наступний транш обсягом 4,2 млрд євро в межах програми Ukraine Facility від Європейського Союзу. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Україна продовжує посилювати свою фінансову стійкість. Вчора до державного бюджету надійшло 3,9 млрд доларів безповоротної допомоги від Сполучених Штатів. Загалом цього року розраховуємо отримати від американських союзників 7,8 млрд доларів бюджетної підтримки. Найближчим часом очікується наступний транш обсягом 4,2 млрд євро в межах програми Ukraine Facility від Європейського Союзу 

- сказав Шмигаль.

Він зазначив, що за 2024 рік Україна залучить від ЄС за цією програмою 16 млрд євро.

"Ми чітко йдемо за графіком виконання усіх індикаторів. Всі реформи виконуємо. Ухвалюємо всі необхідні зміни", - додав Шмигаль.

За його словами, кошти партнерів підуть на фінансування невійськових видатків бюджету, для виконання соціальних зобов’язань держави, для виплати зарплат бюджетникам, для реалізації економічних та гуманітарних проектів.

Нагадаємо

Україна отримала 3,9 млрд дол. гранту від США через Світовий банк, що стало першим траншем прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Кошти допоможуть фінансувати у тому числі зарплати бюджетникам та соціальні допомоги.

Рада ЄС ухвалила рішення про перший платіж Україні обсягом майже 4,2 млрд євро в межах нової програми Ukraine Facility.

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 57542 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 61618 переглядiв

Новини по темі