uhoda-ukrainy-ta-velykoi-brytanii-pro-bezpeku-stafanishyna-povidomyla-shcho-analohichnyi-dohovir-z-ssha-vzhe-hotuietsia

Угода України та Великої Британії про безпеку: Стафанішина повідомила, що аналогічний договір з США вже готується

 • 102450 переглядiв

Україна готує угоду про безпеку зі США, подібну до тієї, що була підписана з Великою Британією, яка підтверджує наміри та підтримку членства в НАТО.

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина повідомила, що вже готується угода про безпеку, яку Україна підпише зі Сполученими штатами Америки. Це буде аналог угоди підписаної з Великою Британією. Про це вона розповіла в ефірі всеукраїнського телемарафону, передає УНН.

"Я хочу звернути увагу, що кожна країна діє у відповідності до своєї моделі процедур. Не обов’язково, що всі угоди, які будуть укладені Україною матимуть однакову назву, однаковий обсяг, зобов’язання. Наприклад, Європейський Союз сьогодні готує позицію щодо саме гарантій безпеки, а угода укладена між Україною та Великою Британією містить іншу назву, але зміст у всіх однаковий. Всі ці документи підтверджують, перше – Україна буде членом НАТО, що ці гарантії даються до ухвалення рішення про членство України в НАТО і далі продовжують реалізовуватися у цьому ж обсязі вже в рамках членства України в НАТО. (…) Така сама угода готується із Сполученими штатами із великою кількістю країн, які підписали декларацію про підтримку України", - заявила Стефанішина.

Історичний договір: Україна та Британія підписали в Києві угоду про безпеку12.01.24, 16:05

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У БЕБ назвали найрозповсюдженіші порушення у тендерах

     • 76187 переглядiв

    ХАМАС готував атаку на посольство Ізраїлю у Швеції

     • 32463 переглядiв

    У метро Харкова демонтували барельєфи Пушкіна

     • 102004 переглядiв

    Фільм про життя Майкла Джексона вийде у 2025 році

     • 33712 переглядiв

    Міністр оборони США Остін досі в лікарні

     • 33638 переглядiв