ukenru
uchasniku-vbivstva-zhurnalista-sergiyenka-povidomili-pro-pidozru-ofis-genprokurora

Учаснику вбивства журналіста Сергієнка повідомили про підозру — Офіс Генпрокурора

 • 11212 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Чоловіку повідомлено про підозру в участі у злочинній організації, яке вчинило викрадення та вбивство журналіста Василя Сергієнка - одного із лідерів Євромайдану в місті Корсунь-Шевченківський у Черкаській області. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"За погодження прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру особі в участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 ККУ). Наразі вирішується питання стосовно обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний у складі злочинного угруповання вчинив викрадення, катування та подальше вбивство журналіста Василя Сергієнка - одного із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському.

"4 квітня 2014 року його викрали з двору власного будинку. Наступного дня тіло знайшли в лісі зі слідами тортур.
На лаві підсудних у провадженні за цим фактом на даний час – шестеро осіб, двоє перебувають в розшуку. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років", - додали в повідомленні.

Як повідомляв УНН, спеціальний слідчий підрозділ ДБР з розслідування "справ Майдану" повідомив про підозри силовикам та скерував до суду справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка.

Нагадаємо, начальнику відділення одного з відділів поліції ГУ Нацполції в Черкаській області повідомлено про підозру у справі "черкаського Євромайдану". 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП