uber-oshtrafuvaly-na-290-mln-yevro-za-peredachu-personalnykh-danykh

Uber оштрафували на 290 млн євро за передачу персональних даних

 • 8979 переглядiв

Голландський регулятор оштрафував Uber на 290 млн євро за передачу персональних даних європейських водіїв у США. Компанія назвала штраф «необґрунтованим» і планує його оскаржити.

Компанію Uber оштрафовано на 290 млн євро за передання персональних даних європейських водіїв на сервери в США в порушення правил ЄС, повідомив у понеділок голландський регулятор із захисту даних, пише BBC, передає УНН.

Деталі

Голландське управління із захисту даних (DPA) заявило, що передача даних була «серйозним порушенням» регламенту ЄС щодо захисту даних, оскільки не забезпечила належного захисту інформації про водіїв.

За даними управління, протягом двох років до штаб-квартири компанії у США передавали інформацію, включно з посвідченнями особи, ліцензіями на таксі та даними про місцезнаходження.

Киберпреступления, мошенничество и наркотики: во Франции Дурову предъявили обвинения в 12 преступлениях26.08.2024, 22:03

В Uber назвали штраф «необґрунтованим» і заявили, що оскаржуватимуть його.

«Це помилкове рішення і надзвичайний штраф абсолютно невиправдані», - йдеться в заяві.

Як повідомляється, розслідування проти Uber почали після того, як понад 170 французьких водіїв поскаржилися у французьку правозахисну групу, яка потім подала скаргу до французького органу із захисту даних.

Минулого року ірландські регулятори оштрафували TikTok на 345 млн євро (296 млн фунтів стерлінгів) за порушення недоторканності приватного життя дітей відповідно до правил регламенту ЄС щодо захисту даних.

Еврокомиссия решила запретить приложение TikTok Lite в ЕС05.08.2024, 19:40

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ситуація на кордоні з білоруссю не зазнала змін – Демченко

     • 12549 переглядiв

    20 цивільних поранено внаслідок обстрілів рф Сумщини

     • 12338 переглядiв