ukenru
u-zelenskogo-poyasnili-chomu-golova-ap-bogdan-ne-pidpadaye-pid-zakon-pro-lyustratsiyu

У Зеленського пояснили, чому голова АП Богдан не підпадає під закон про люстрацію

 • 20992 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Голова Адміністрації Президента України не підпадає під дію закону про люстрацію, оскільки закон не поширюється на посади в органах державної влади. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка в кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент УНН.

“Закон про очищення влади не поширюється на посади в органах державної влади. Адміністрація президента не є органом державної влади, у адміністрації немає жодних владних повноважень, — це орган, який забезпечує виконання Президентом його владних повноважень, тому закон про люстрацію не поширюється на будь-які посади в АП, крім тих, які є в апараті”, — пояснив Рябошапка.

За його словами, голова адміністрації, заступники глави не мають посад в апараті, не є державними службовцями і вони не виконують жодних владних повноважень.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що у ряді положень закону “Про очищення влади” потрібно внести зміни. Про це заявив радник новообраного президента Володимира Зеленського — Руслан Рябошапка, посилаючись на висновки Венеціанської комісії.

Українські Національні Новини

Політика