"Рівень захворюваності становив 10,6, що на 28,4% нижче максимального рівня (максимальний рівень - 14,8). Захворюваність серед організованих дітей становила 23 випадки.
В цілому по області лабораторно підтверджено 35,7% випадків ГКІ, з них у 67,7% - ротавірусна інфекція", - наголошується в повідомленні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат пояснив, чому за отруєння споживачів в Україні не карають
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну і м'ясну продукцію - по 25,5%, рибну продукцію, овочі/фрукти - по 6,2%.
При цьому питома вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного зберігання) становила 71,7%; продуктів, придбаних на встановлених ринках - 16,6%, на стихійних - 11,7%.
Як писав УНН, за фактом отруєння нацгвардійців у Львівській області відкрили кримінальне провадження.
Також нагадаємо, за даними ВООЗ, неякісне харчування щороку забирає життя до півмільйона людей.
За словами народного депутата Сергія Тригубенка, в Україні відповідальність за масові отруєння винуваті не несуть. Довгий час цьому сприяв мораторій на перевірку бізнесу.