ukenru
u-zaporizkiy-oblasti-mati-ta-donku-gospitalizuvali-cherez-botulizm

У Запорізькій області мати та доньку госпіталізували через ботулізм

 • 10531 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. У Запорізькій області мати та донька опинилися в лікарні через ботулізм. Про це повідомляє УНН з посиланням дані Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

"9 січня 2019 року у стані середньої важкості до відділення інтенсивної терапії КУ "Обласна інфекційна лікарня" м. Запоріжжя доставлено двох мешканців смт. Михайлівка Михайлівського району (мати та дочка) з діагнозом "ботулізм", - йдеться у повідомленні.

У ході проведення епідеміологічного розслідування встановлено, що жінки вживали рибні консерви з карася, виготовлені ними в домашніх умовах восени 2018 року.

За даними центру, станом на 11 січня після введення постраждалим протиботулінічної сироватки стан постраждалих стабілізовано.

Крім того, у 2018 році в Запорізькій області зареєстровано 11 випадків захворювання на ботулізм з 14 постраждалими, 3 з яких померли. Причиною захворювання на ботулізм в цих випадках послужила риба як домашнього, так і промислового виробництва, придбана в торгівельній мережі.

Нагадаємо, через домашній паштет на ботулізм захворів мешканець Івано-Франківщини.

Українські Національні Новини

Здоров'я