ukenru
u-zaporizhzhi-zatrimali-osib-yaki-namagalisya-pidpaliti-khram

У Запоріжжі затримали осіб, які намагалися підпалити храм

 • 35993 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. У Запоріжжі затримано троє осіб, які намагалися підпалити храм Іонна Богослова, що належать УПЦ МП. Про це УНН розповіли у правоохоронних органах.

Подія сталося 16 лютого. Двоє чоловіків, один з яких мешканець Запоріжжя, а інший одного з сіл області, та жінка перелізли через огорожу довкола подвір’я церкви. Далі один з чоловіків намагався підпалити храм з допомогою займистої речовини та саморобного смолоскипа. Однак у нього нічого не вийшло. При спробі втекти паліїв затримали правоохоронці.

Наразі відкрито кримінальне провадження та триває розслідування за ст. 258 КК України – теракт. Підозрюється, що дані дії зловмисники намагалися з вчинити з метою розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Встановлюються причетність затриманих та інших осіб до ще двох спроб підпалів церков у Запоріжжі, які сталися з початку лютого.

Нагадаєм, що перша спроба підпалу церкви у Запоріжжі сталася 6 лютого. Після цього нагляд правоохоронців за храмами міста був посилений. Однак, вже 11 лютого невідомі знов намагалися підпалити один з храмів та намалювали на його стіні свастику.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП