u-yes-rozkrytykuvaly-plany-vitsepremier-ministra-serbii-shchodo-zustrichi-z-putinym

У ЄС розкритикували плани віцепрем’єр-міністра Сербії щодо зустрічі з путіним

 • 12346 переглядiв

ЄС попередив Сербію, що підтримка зв'язків з росією несумісна з цінностями блоку. Це сталося після анонсу зустрічі віцепрем'єра Сербії Вуліна з путіним на форумі у владивостоці.

Європейський Союз попередив Сербію, що підтримка зв'язків з росією під час повномасштабного вторгнення в Україну несумісна з цінностями блоку і процесом вступу до ЄС. Про це повідомляє Балканська служба "Радіо Свобода", пише УНН.

Деталі

Зазначається, що попередження країні-кандидату на членство в ЄС надійшло після анонсу зустрічі віцепрем’єра Сербії Александра Вуліна з президентом росії володимиром путіним на полях економічного форуму у владивостоці цього тижня. В адміністрації путіна заявили, що він зустрінеться з Вуліним 4 вересня і того ж дня проведе переговори з офіційними особами Китаю й Малайзії.

Європейський союз чітко дав зрозуміти своїм партнерам, що відносини з Росією не можуть залишатися звичайними після її невиправданої й агресивної війни проти України,

- прокоментували ці плани у Брюсселі.

Водночас там наголосили, що ЄС хоче розраховувати на всі країни-кандидати як на надійних європейських партнерів зі спільними принципами та цінностями в питаннях безпеки.

Прем’єр-міністр Сербії Мілош Вучевич заявив, що бачив анонс зустрічі у ЗМІ, але вважає, що "немає нічого епохального чи такого вже жахливого у зустрічі Вуліна з Путіним у росії".

"Ми не розривали дипломатичні відносини з рф, нікому не заборонено зустрічатися з її представниками", - сказав Вучевич.

Він також додав, що Сербія не заохочує війну в Україні й не підтримує порушення територіальної цілісності цієї країни.

"Ми проголосували за всі резолюції, які підтверджують цілісність України, але ми не відмовляємося від нашої дружби з російською федерацією, ми не вводили санкцій, ми не висилали посла. Навпаки, ми підтримуємо нормальне спілкування", - підсумував Вучевич.

Монголія не арештувала путіна за ордером МКС. У МЗС заявили про удар по системі міжнародного кримінального права02.09.24, 21:17

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 4 вересня: НБУ знову знизив курс гривні

     • 45931 переглядiв

    Серед загиблих від удару рф у Львові троє дітей

     • 71259 переглядiв