u-yes-domovylysia-pro-novi-kerivni-pryntsypy-borotby-z-torhivleiu-liudmy

У ЄС домовилися про нові керівні принципи боротьби з торгівлею людьми

 • 30001 переглядiв

ЄС погодив нові керівні принципи боротьби з торгівлею людьми, включаючи покарання для тих, хто користується послугами жертв торгівлі людьми, і додавши до порушень прав людини примусові шлюби, незаконне усиновлення та сурогатне материнство. За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк не менше п'яти років.

Нові правила мають діяти в усьому ЄС та передбачають максимальні покарання за злочин.

Про це передає УНН із посиланням на Zeit.

Деталі

Представники країн-членів і Європейського парламенту домовилися комплексно доповнити існуючу директиву про кримінальне переслідування підозрюваних у торгівлі людьми. Головуюча в ЄС Бельгія оголосила, що заплановані зміни передбачають, серед іншого, покарання осіб, які свідомо користуються послугами жертв торгівлі людьми. До переліку форм експлуатації за змістом директиви також планується включити примусові шлюби, незаконне усиновлення та примусове сурогатне материнство.

Керував фільтраційним табором на Запоріжжі: Нацполіція оголосила підозру офіцеру фсб рф24.01.24, 11:24

Злочин має каратися максимальним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк не менше п'яти років. Це означає, що кримінальні норми, які передбачають лише покарання до двох років за такі злочини, більше не будуть можливими. За особливо тяжкі злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі не менше десяти років.

Також повідомляється, що нові правила мають діяти в усьому ЄС.

Доповнення

За даними Європейської комісії у 2022 році, понад 7 000 людей стають жертвами торгівлі людьми в ЄС щороку. Однак, оскільки багато злочинів не реєструються, кількість незареєстрованих випадків, ймовірно, значно вища.

Франція оштрафувала Amazon на 32 млн євро за стеження за співробітниками24.01.24, 07:45

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У столичному парку знайшли уламки російської ракети

     • 29093 переглядiв

    Шмигаль зустрівся з прем’єром Словаччини в Ужгороді

     • 31461 переглядiв