ukenru
u-virmenskoyi-apostolskoyi-tserkvi-vislovilisya-schodo-avtokefaliyi-dlya-ukrayini

У Вірменській апостольській церкві висловилися щодо автокефалії для України

 • 8856 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Вірменська апостольська церква не підтримує поділ церков. Про це повідомив в суботу католікос всіх вірмен, верховний патріарх Гарегін II, коментуючи, чи визнає Вірменська апостольська церква Об'єднавчий собор щодо створення єдиної помісної Української православної церкви і обрання її предстоятеля, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Вірменська апостольська церква є прихильницею канонічності. І у зв'язку з цим ніколи не може вітати кроки, які спрямовані на поділ, розчленування церкви", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи визнає Вірменська апостольська церква Об'єднавчий собор в Україні.

Раніше колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ (МП) Георгій Коваленко заявив, що Об'єднавчий собор, на якому буде вирішуватися питання створення УПЦ, повинен відбудуться 22 листопада.

Нагадаємо, 11 жовтня було оголошено рішення Синоду у Стамбулі, згідно з яким Вселенський патріархат продовжує процедуру надання Томосу для автокефалії Української православної церкви.

Відзначимо, за так званою дорожньою картою до отримання автокефалії Православною церквою в Україні, після відповідного рішення синоду Вселенського патріархату ще потрібно провести собор з участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП у Києві щодо створення єдиної помісної УПЦ і обрання предстоятеля, а потім - отримання Томосу про автокефалію як документа.

Українські Національні Новини

Новини Світу