u-velykii-brytanii-pidlitku-vzhyvyly-mozkovyi-implant-dlia-kontroliu-epileptychnykh-napadiv

У Великій Британії підлітку вживили мозковий імплант для контролю епілептичних нападів

 • 23667 переглядiв

Британський підліток став першою у світі людиною, яка отримала мозковий імплантат, що зменшує кількість епілептичних нападів на 80% завдяки електричній стимуляції.

Уперше у світі людині вживили мозковий імплант для контролю епілептичних нападів. Британський підліток став першою у світі людиною, якій провели таку операцію. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Вказано, що 13-річний Оран Ноулсон має синдром Леннокса-Гасто - це важка форма епілепсії, яка проявляється в дитинстві. У нього синдром розвинувся у три роки.

На день у хлопця могло траплятися до сотні епілептичних нападів, він  втрачав свідомість мав проблеми з диханням, внаслідок чого потребував реанімації. Через це він потребував цілодобового догляду, бо напади могли статися в будь-який час доби.

Під час операції підлітку вживили два електроди глибоко в мозок. Пристрій розміром 3,5 см і товщиною 0,6 см встановили в простір у черепі, де попередньо видалили кістку.

Щойно хлопець оговтався після операції, пристрій увімкнули, і він почав створювати постійну м'яку електричну стимуляцію мозку з метою блокування електричних шляхів, які дозволяють нападам закріпитися.

Нейростимулятор перебуває під черепом і посилає електричні сигнали глибоко в мозок, зменшуючи денні напади на 80%. Мати хлопця розповідає, що після операції у нього значно підвищилась якість життя.

У центрі Києва в чоловіка стався епілептичний напад при вході до закладу громадського харчування: допомогу надала поліція 19.06.24, 16:24

Лілія Подоляк

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Шестеро туристів загинули в Греції через аномальну спеку

     • 23528 переглядiв

    Джуліан Ассанж вийшов із в'язниці

     • 26458 переглядiв

    Держдеп прокоментував вибухи у Севастополі

     • 29208 переглядiв

    У Росії заявили про масовану атаку безпілотників на Бєлгород

     • 26137 переглядiв

    На виборах у Флоренції вперше перемогла жінка-мера

     • 22551 переглядiв