u-velikiy-britaniyi-pyatokh-bolgar-zvinuvatili-u-shpigunstvi-na-korist-rosiyi

У Великій Британії п’ятьох болгар звинуватили у шпигунстві на користь росії

 • 271913 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. П’ятьох болгар, які проживають у Великій Британії, звинуватили в шпигунстві на користь російської федерації. Зокрема, мова йде про трьох чоловіків та двох жінок. Про це повідомили у Королівській прокуратурі Британії, передає УНН.

Цитата

“Королівська прокуратура Великої Британії санкціонувала звинувачення у змові з метою шпигунства проти трьох чоловіків і двох жінок, підозрюваних у шпигунстві на користь росії”, — цитує слова голови спеціального відділу боротьби зі злочинністю та протидією тероризму Ніка Прайса, британське відомство.

Деталі

За даними прокуратури звинувачення у шпіонажі закидають:

45-річному Орліну Русеву;
41-річному Бізеру Джамбазову;
31-річній Катрін Івановій;
31-річному Івану Стоянову;
29-річній Іванні Габерову .

Усі п’ятеро обвинувачених є громадянами Болгарії. Вони постануть перед Вестмінстерським магістратським судом 26 вересня.
За даними британського відомства ці болгари збирали та передавали шпигунську інформацію росіянам у період з 30 серпня 2020 року по 8 лютого 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видавав себе за військового, аби безперешкодно шпигувати за ЗСУ: у Дніпрі затримали російського агента

Відзначимо, що прокуратура висунула звинувачення лише після завершення розслідування, проведеного командуванням боротьби з тероризмом столичної поліції.

Кримінальні провадження щодо п’яти осіб тривають, і кожен з них має право на справедливий суд, — зазначили у королівській прокуратурі.

Додатково

Трьом обвинуваченим, окрім шпигунства, висунули ще й обвинувачення у зберіганні підроблених документів. Зокрема, такі порушення виявили за Русєвим, Джамбазовим та Івановою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Шведські танки Stridsvagn 122 уже в Україні - ЗС Швеції

     • 190242 переглядiв

    В росії запроваджено обмеження на експорт бензину

     • 122275 переглядiв