u-turechchyni-na-vyborakh-z-vidryvom-u-10percent-holosiv-peremahaie-imamohlu

У Туреччині на виборах з відривом у 10% голосів перемагає Імамоглу

 • 33525 переглядiв

Екрем Імамоглу з опозиційної Республіканської народної партії переміг на виборах мера Стамбула з відривом у 10%, завдавши серйозного удару по правлячій партії президента Ердогана.

Імамоглу з Республіканської народної партії переміг у виборах мера Стамбула з перевагою у 10%. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

За результатами підрахунку, кандидат від опозиційної партії Імамоглу виграв у змаганні за посаду мера Стамбула, найбільшого міста Туреччини, з перевагою у 10%. Тим часом Республіканська народна партія зберегла Анкару та здобула перемогу у ще 15 містах по всій країні.

Ця поразка стала найбільшою для президента Ердогана та його Партії справедливості та розвитку за понад 2 десятиліття їхнього правління і може вказувати на зміну політичного ландшафту країни. Президент Ердоган назвав цей результат "поворотним моментом" під час свого виступу після опівночі.

Аналітики вважають, що Ердоган та його партія досягли гірших результатів, ніж очікувалося згідно з опитуваннями громадської думки, через стрімке зростання інфляції.

Ті, хто не розуміє послання нації, зрештою програють 

– заявив Імамоглу.

Ердоган та Імамоглу ведуть запеклу боротьбу за контроль над Стамбулом 31.03.24, 04:53

Популярні

Новини по темі

Ворожі сили просунулися на схід від Часового Яру - DeepState

 • 105585 переглядiв

Виявлено загрозу балістичних ракет у кількох регіонах

 • 104919 переглядiв

рф 39 обстріляла Сумську область, спричинивши 157 вибухів

 • 85595 переглядiв

Терехов повідомляє про приліт у Харкові

 • 66023 переглядiв