ukenru
u-sviti-vidnovili-svoyu-robotu-40-posolstv-ta-konsulstv-ukrayini-mzs

У світі відновили свою роботу 40 посольств та консульств України - МЗС

 • 13840 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. У світі, з урахуванням епідеміологічної ситуації, частково чи повністю відновили свою роботу 40 посольств України. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook Міністерства закордонних справ України.

“З урахуванням епідеміологічної ситуації 40 посольств та консульств України повністю або частково відновили консульський прийом громадян”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що прийом відвідувачів відбувається з обов’язковим дотриманням санітарно-протиепідемічних правил країни перебування, рекомендацій ВООЗ та МОЗ України.

“З метою створення максимально безпечних умов для відвідувачів та консулів, посольства України у Великій Британії, Ізраїлі, Латвії, Нідерландах, ФРН розпочали роботу з використанням попереднього запису через Інтернет засобами електронної черги МЗС (е-Черга)”, - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що у тих країнах, де ще не послаблені карантинні заходи, опрацьовують невідкладні консульські питання, пов’язаних з пандемією коронавірусу та надзвичайними ситуаціями з громадянами України. До таких ситуацій, зокрема належать смерть, арешт, втрата документів, необхідних для нагального повернення в Україну тощо.

Нагадаємо, консульство України в Мілані відновлює свою роботу з 25 травня.

Українські Національні Новини

Політика