u-stolitsi-sudanu-schonaymenshe-25-mirnikh-zhiteliv-zaginuli-cherez-aviaudari

У столиці Судану щонайменше 25 мирних жителів загинули через авіаудари

 • 442769 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Двадцять п’ять мирних жителів були вбиті під час нападів у Хартумі, столиці Судану, на минулих вихідних через авіаудари, артилерійський і ракетний вогонь. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі 

Мешканці столиці зазначаються, що в неділю місто знову було обстріляно артилерією та ракетами.

П'ятеро мирних жителів загинули в неділю, коли бомби влучили у будинки в столиці Судану, повідомило медичне джерело. Атака сталась  через день після авіаудару на півдню міста, у якому загинуло щонайменше 20 осіб.

Комітет опору сусідства заявив, що серед жертв були двоє дітей, і що подальші смертельні випадки залишилися незареєстрованими, оскільки тіла не могли бути перевезені до лікарні, тому що вони були сильно обпечені або розірвані на шматки під час бомбардування.

Комітети опору є одними з єдиних джерел допомоги в Хартумі, який рятує  вцілілих з-під уламків розбомблених будинків. Також під обстрілами на вулицях вони доставляють ліки та документують звірства, скоєні обома сторонами.

Нагадаємо

ООН закликала припинити поновлені зіткнення в Судані, щоб забезпечити доставку допомоги цивільним особам, у тому числі в Південному Дарфурі та Південному Кордофані.

Довідково

З моменту, як 15 квітня почалися бої між регулярною армією та воєнізованими Силами швидкої підтримки (RSF), за оцінками проекту Armed Conflict Location & Event Data, було вбито близько 5000 людей.

Збройні сили Судану контролюють небо та здійснюють регулярні авіаудари, тоді як бійці RSF домінують на вулицях столиці.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Байден розчарований тим, що Сі Цзіньпін не відвідає саміт G20

     • 1448276 переглядiв

    В Азербайджані стався землетрус

     • 611550 переглядiв

    У США на фестивалі Burning Man загинула людина

     • 551310 переглядiв