u-ssha-zaboronyly-prodazh-produktiv-laboratorii-kasperskoho-cherez-zahrozu-natsbezpetsi

У США заборонили продаж продуктів «Лабораторії Касперського» через загрозу нацбезпеці

 • 18864 переглядiв

В США заборонять продаж всіх продуктів “Лабораторії Касперського”. Деякі оператори критичної інфраструктури в США досі користуються російськими антивірусними програмами

Американська дочірня компанія російської "Лабораторії Касперського", Kaspersky Lab, Inc, не зможе більше продавати антивірусне програмне забезпечення та інші продукти в сфері кібербезпеки у Сполучених Штатах – про це заявило Бюро промисловості та безпеки (BIS) при Міністерстві торгівлі США 20 червня, передає УНН.

Деталі

Рішення також поширюється на афілійовані з Kaspersky Lab підприємства, її дочірні та материнські компанії.

BIS зазначає, що це перше рішення, винесене його Офісом інформаційних та комунікаційних технологій. Цей офіс призначений для виявлень інформаційних транзакцій у США, які становляться "неприйнятний ризик для національної безпеки".

Відтак компанія "загалом" більше не зможе продавати своє програмне забезпечування у США або продовжувати підтримувати програми, які вже використовуються. До санкційного списку також внесли російські "Лабораторію Касперського", "Групу Касперського" та британську Kaspersky Labs Limited.

Фінальний висновок та долучення до списку є результатом тривалого та ретельного розслідування, яке виявило, що продовження діяльності цієї компанії в Сполучених Штатах становить загрозу національній безпеці — через наступальні кібер-можливості російського уряду та здатність впливати або керувати діяльністю "Касперського" — які не можна вирішити за допомогою інших обмежень, окрім повної заборони

йдеться в повідомленні Бюро.

BIS також рекомендує користувачам, які використовують програмне забезпечення Kaspersky, перейти на інше програмне забезпечення. Міністерство дозволяє Kaspersky продовжувати "певні операції" у СШАдо 29 вересня 2024 року.

США зважують дії проти "Лабораторії Касперського" - WSJ09.04.23, 18:27 • [views_801105]

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Стали відомі подробиці 14-го пакета санкцій проти Росії

     • 103820 переглядiв