u-ssha-obitsiaiut-vynahorodu-u-rozmiri-dollar10-mln-za-informatsiiu-pro-khakera-z-pivnichnoi-korei

У США обіцяють винагороду у розмірі $10 млн за інформацію про хакера з Північної Кореї

 • 11626 переглядiв

Держдеп США оголосив винагороду в $10 млн за дані про місцезнаходження хакера з КНДР Рім Чон Хьока. Він пов'язаний з угрупованням Andariel, що атакує іноземні компанії та установи.

Програма Держдепартаменту США Винагороди за справедливість (RFJ) оголосила про винагороду у розмірі 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе виявити місцезнаходження хакера з КНДР. Про це у четвер, 25 липня, повідомила пресслужба Держдепу, передає УНН.

Деталі

За даними американських правоохоронців, йдеться про Рім Чон Хьока — громадянина Північної Кореї, який, імовірно, повʼязаний із хакерським кіберугрупованняя під назвою Andariel.

Як зазначають у Держдепі, угруповання контролює Головне розвідувальне бюро КНДР, яке займається злочинною ​​кібердіяльністю. Andariel намагається атакувати іноземні компанії, державні установи та оборонний сектор.

Зокрема, угруповання займалося зламом комп’ютерних систем американських лікарень та медичних установ, а також встановленням програм-вимагачів і вимаганням викупу.

"Відкупні" кошти хакери використовували для фінансування своїх кібероперацій проти урядових установ США, а також американських та іноземних оборонних підрядників.

російські хакери атакували українські Телеграм-канали, зламавши сервіс FleepBot21.07.24, 13:59

Популярні

Новини по темі

На фронті відбулося 126 бойових зіткнень – Генштаб

 • 30133 переглядiв

12 громад Сумщини були під російським вогнем

 • 37862 переглядiв