ukenru
u-spravi-transferu-yarmolenka-ogolosheno-pershu-pidozru

У справі "трансферу Ярмоленка" оголошено першу підозру

 • 22071 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Слідчі ГУ НП у місті Києві повідомили про підозру співзасновнику та голові правління громадської організації “Чернігівський обласний футбольний клуб “Юність” Олександру Салію. Про це свідчить документ, копію якого має у своєму розпорядженні редакція УНН.

Салій отримав повідомлення про підозру у межах розслідування кримінального провадження № 42018270000000062. Співзасновник та голова правління ГО підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна - ред.).

Нагадаємо, що відповідне кримінальне провадження було відкрите 21 березня 2018 року, за фактом шахрайства з грошима, які так і не були сплачені на користь дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу “Юність” адміністрацією столичного ФК “Динамо”, за трансфер Андрія Ярмоленка до німецького клубу “Боруссія”.

Трансфер Ярмоленка відбувся ще у серпні 2017 року. За нього чернігівська материнська школа футболіста мала отримати від ФК “Динамо” (Київ) платіж солідарності у 286,4 тис. євро. Проте, з невідомих причин, частину зазначеного платежу солідарності у 150 тис. євро "Динамо" у січні 2018 року безпідставно перерахувало громадській організації “Чернігівський обласний футбольний клуб “Юність”, яка не має жодного стосунку до материнської школи футболіста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші за трансфер Ярмоленка "осіли" на офшорах Суркісів

Додамо, що загальна сума трансферу Ярмоленка, за даними ЗМІ, становила 25 млн євро, які ТОВ “Футбольний клуб "Динамо (Київ)” (Україна) разом зі створеною ними ж офшорною компанією “Динамо Київ” (Кіпр) ЛТД отримали від дортмундської “Боруссії”.

Порозуміння із "Динамо" намагався знайти директор материнської школи Ярмоленка - Геннадій Прокопович. Утім, у київському клубі численні звернення та прохання Прокоповича сплатити платіж солідарності за Ярмоленка ігнорують уже два роки. 

"Я звернуся до ФІФА. Адже я бачу, що керівництво київського “Динамо” не хоче платити дітям гроші", - сказав Прокопович.

Українські Національні Новини

Спорт