u-spravi-pivnichnoho-potoku-vydaly-pershyi-order-na-aresht-rozshukuiut-ukraintsia-zmi

У справі "Північного потоку" видали перший ордер на арешт, розшукують українця - ЗМІ

 • 12233 переглядiв

Генпрокурор Німеччини отримав перший ордер на арешт підозрюваного у вибухах на 'Північному потоці'. Розшукуваний - українець, пишуть ЗМІ.

У справі про вибухи на "Північному потоці" (Nord Stream) генеральний прокурор Німеччини дійшов до етапу першого ордера на арешт після розслідування. Розшукувана людина – українець, повідомляють німецькі видання ARD, Süddeutsche Zeitung (SZ) та Die Zeit, пише УНН.

Деталі

"Генеральний прокурор Єнс Роммель отримав перший ордер на арешт підозрюваної особи", - ідеться у повідомленні.

За інформацією ARD, SZ та Die Zeit, "це українець Володимир, який, як повідомляється, нещодавно перебував у Польщі". "Згідно з дослідженням, як підозрювані фігурують ще двоє українських громадян, зокрема жінка", - пише видання. Повідомляється також, що їх підозрюють у причетності, можливо, як водолазів. Згідно з новими даними, інформація про інших підозрюваних заснована, серед іншого, на інформації іноземної розвідки.

Прессекретар генерального прокурора ФРН, як повідомляється, залишила питання про ордер на арешт без відповіді.

У червні німецькі прокурори, як вказано, звернулися до польської влади з європейським ордером на арешт підозрюваного. Але результату не отримано. "Під час короткої телефонної розмови у вівторок" Володимир, як повідомляється, "був здивований цим звинуваченням". "Він заперечив свою причетність до атак на Nord Stream", - пише видання.

Швеція закриває розслідування вибухів на газопроводі "Північний потік": що відомо 07.02.24, 12:50

Популярні

Новини по темі