u-rosiyi-zayavili-pro-gotovnist-postachati-gaz-do-yevropi-cherez-yamal-yevropa

У росії заявили про готовність постачати газ до Європи через "Ямал-Європа"

 • 767605 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Москва готова відновити постачання газу в Європу через газопровід “Ямал-Європа”. Про це заявив віце-прем’єр-міністр росії Олександр Новак російським ЗМІ, передає УНН.

Цитата

"Європейський ринок залишається актуальним, оскільки дефіцит газу зберігається, і ми маємо всі можливості для відновлення поставок. Наприклад, газопровід «Ямал-Європа», зупинений з політичних причин, залишається невикористаним", - каже Новак.

Газопровід "Ямал-Європа" зазвичай тече на захід, але з грудня 2021 року його здебільшого реверсували, оскільки Польща відмовилася від закупівель у країни-агресора на користь використання газу, який зберігається в Німеччині.

У травні Варшава розірвала угоду з росією, відмовившись платити в рублях.

Російський постачальник "Газпром" у відповідь припинив постачання, а також заявив, що більше не зможе експортувати газ через Польщу після того, як Москва ввела санкції проти фірми, яка володіє польською ділянкою газопроводу "Ямал-Європа".

Додамо

Росія домовилася з Азербайджаном збільшити постачання газу для його внутрішнього споживання, у майбутньому може обговорити й свопові постачання.

Нагадаємо

Країни ЄС скоротили кількість природного газу, яку споживають, на 20 відсотків за останні чотири місяці, адаптуючись до енергетичної кризи, повідомило статистичне агентство блоку.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    43 військові літаки Китаю перетнули лінію Тайванської протоки

     • 1107782 переглядiв

    Казахcтан передав Україні генератори для медзакладів

     • 399340 переглядiв

    На російському аеродромі Енгельса пролунав вибух

     • 507818 переглядiв