ukenru
u-radi-znovu-gotuyut-list-na-shmigalya-pro-pidtrimku-kulturi-z-prichin-karantinu

У Раді знову готують лист на Шмигаля про підтримку культури з причин карантину

 • 21515 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики готує лист до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням, щоб заклади культури не платили оренду за вихідні та отримали компенсації за введення "карантину вихідного дня”. Про це УНН розповіла заступниця голови фракції “Слуга народу”, член комітету, нардеп Євгенія Кравчук.

“Ми готуємо листа до Прем’єр-міністра від комітету гуманітарної та інформаційної політики. Сьогодні ми його узгодимо з колегами і відправимо. Якщо коротко, то він стосується, з одного боку, щоб не враховували оренду за вихідні дня для закладів культури і також пряма компенсація на заробітні плати працівникам. І щоб галузь культури, сфера гостинності і туристична галузь були враховані в пріоритетах фінансування на наступні роки, щоб вони змогли відновитися. Бо інакше ми втратимо частину галузі”, - сказала Кравчук.

За її словами, у вівторок, 17 листопада, має бути зустріч Шмигаля, представників комітету, представників галузі культури і професійних організацій щодо механізму компенсацій.

Нагадаємо, члени комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики звернулися з заявою до уряду, у якій просять переглянути рішення щодо закриття закладів культури під час "карантину вихідного дня", щоб зберегти робочі місця.

Як повідомляв УНН раніше, три міські заклади культури Львова подали позови до Окружного адміністративного суду Києва через постанову про введення "карантину вихідного дня", який обмежує їх діяльність.

Українські Національні Новини

Політика