u-pevnomu-vyhliadi-damba-tochno-potribna-kubrakov-pro-dyskusii-shchodo-neobkhidnosti-vidbudovy-kakhovskoi-hes

У певному вигляді дамба точно потрібна - Кубраков про дискусії щодо необхідності відбудови Каховської ГЕС 

 • 26901 переглядiв

Віцепрем'єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, коментуючи дискусію навколо необхідності відбудови Каховської ГЕС, заявив, що в певному вигляді дамба точно потрібна. Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На запитання, чи є взагалі дискусія довкола того, чи потрібно відбудовувати Каховську ГЕС, Кубраков відповів: "Я ці дискусії не чую. Я думаю, що спочатку нам потрібно буде після деокупації лівого берега Дніпра обстежити все, що там відбувається. Загалом гідроелектростанції й шлюзи нам, звичайно, потрібні. У якій формі? Думаю, точно, що без дамби це неможливо зробити. Я розумію заклики екологів, але… Можливо, дамба може бути інша, можливе сховище може бути менше, але в певному вигляді нам точно це потрібно". 

Доповнення 

У вересні заступник голови Державної екологічної інспекції України Дмитро Заруба  заявляв, що йдуть експертні дебати щодо необхідності відновлення Каховського водосховища у тому обсягу, у якому воно раніше було.  

Раніше доктор географічних наук Ігор Пилипенко повідомляв, що основними причинами відновлення Каховської ГЕС є необхідність у забезпеченні енергетикою, ядерна безпека та питання сполучення між населеними пунктами. 

У липні 2023 року уряд погодив експериментальний проект відновлення Каховського водосховища та ГЕС. 

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    "Пакунок малюка" в Україні оновили: що зміниться

     • 28459 переглядiв