ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три правила від експерта: як не купити алкогольну підробку на новорічний стіл.
"Якщо п’єте – щось одне, і невеликими дозами, хай це буде або вино, або шампанське, або горілка, або коньяк. Не мішати у будь-якому випадку. Не можу радити пити дешеве вино: нормальне вино... воно коштує чимало, а дешеве, у переважній більшості випадків – це порошки, на жаль. Не економте на своєму здоров'ї обираючи алкоголь – звертайте увагу на ціну", - підкреслив лікар.
Карловський також наголосив, що варто уникати поєднання зернового і виноградного алкоголю, а також з обережністю ставитись до бульбашок у газованих напоях, якими часто запивають алкоголь.
"Не варто поєднувати зерновий та виноградний алкоголь. Однак, якщо це напій однієї концентрації по спирту, плюс і той, і той є продуктом бродіння – то можна. А от газовані й негазовані напої точно не варто поєднувати. Вуглекислий газ підвищує всмоктування алкоголю в організмі, і якщо пити шампанське, а потім горілку – можна завдати шкоди організму. Ви швидко сп'янієте", - зазначив лікар.
Нагадаємо, експерти назвали культовий український новорічний алкоголь.
Раніше експерти лікеро-горілчаного заводу PRIME дали кілька порад, які допоможуть якомога довше не п'яніти.