u-ofisi-prezidenta-rozpovili-yak-rashisti-provodili-psevdovibori-u-timchasovo-okupovanomu-krimu

У Офісі Президента розповіли, як рашисти проводили псевдовибори у тимчасово окупованому Криму

 • 306191 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Росіяни створили для своїх псевдовиборів такі умови, що можна було написати будь-які результати явки - ну було ані списку виборців, ні реєстру. В тимчасово окупованому Криму було найбільше "дільниць", оскільки там очікували найбільше "виборців", яких, зрештою, залучити не вдалося. Про це на брифінгу розповіла постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева, передає УНН.

Цитата

"Окупанти створили такі умови, що написати можна будь-які цифри і результати явки - не було ні так званих списків виборців, ні їх реєстру. Особливо вразив той факт, що можна використовувати не тільки окупаційний паспорт, який росія насильно намагалася роздавати, а й українські паспорти та інші документи, що посвідчували особу. Окупантами також були організовані так звані "виїзні голосування" та "голосування онлайн", - заявила постпред.

Деталі

За її словами, російські окупанти організували "складну систему" псевдовиборів. Зокрема, з 1 по 4 вересня голосували нібито "переселенці" на окупованих екстериторіальних дільницях, у тому числі й в Криму. 

"Саме на півострові було відкрито чи не найбільше екстериторіальних дільниць, кількість яких сягнула 22, сім з яких - на території Севастополя. Імовірно, що масовку чекали побачити саме у Севастополі. Так зване голосування в дільницях окупованого Криму тривало чотири дні. Разом з тим, окупантам не вдалося залучити багато людей", - повідомила Ташева.

З 8 по 10 вересня, продовжила постпред, фейкові вибори проводили у так званому "звичайному порядку" на новоокупованих територіях. Вона припустила, що загарбникам не вистачило людей, оскільки вони були змушені делегувати одних і тих самих осіб в різні проміжки часу почергово.

"Відомі також факти про залучення людей з окупованого Криму для роботи в окупаційних виборчих комісіях на новоокупованих територіях. Крім того, окупанти приховували імена учасників так званих "виборчих комісій", - зауважила представниця президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС не визнаватиме результати так званих "виборів" рф на окупованих територіях України

Вона відзначила, що попри те, що пропагандистські ЗМІ "були наповнені" новинами про можливість проголосувати, то потім інформація з'являтися перестала. Ташева підкреслила, що це пов'язано з тим що план окупантів "зазнав фіаско і демонструвати фактично їм було нічого".

"Одна з найбільших окупаційних інформаційних агенцій "РІА-Новини Крим" зняла аж один сюжет, і той зафіксував відсутність охочих брати участь у відповідному фарсі. Вони змогли відзняти аж двох людей, одна з яких від спілкування відмовилися та намагалася триматися спиною до камери, а інший взагалі виявився громадянином росії, який проживав у Херсоні та мав посвідку на проживання в Україні. Тобто, це були звичайні статисти які грали свою роль", - поінформувала вона.

Нагадаємо

Постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева повідомила, що на сьогодні росія використовує Крим як базу для поширення своїх окупаційних політик на інші тимчасово окуповані території.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Rheinmetall передав Україні мобільний польовий госпіталь

     • 302363 переглядiв

    Небезпека з повітря в районах «вишок Бойка» залишається – ВМС

     • 259012 переглядiв

    У Криму прогриміла "бавовна": що відомо

     • 490174 переглядiв