ukenru
u-nbu-rozpovili-pro-vpliv-viboriv-na-ekonomichnu-stabilnist

У НБУ розповіли про вплив виборів на економічну стабільність

 • 9258 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. У Національному банку України прогнозують, що президентські вибори нестимуть незначний вплив на економічну ситуацію в Україні. Про це на прес-конференції розповіла перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, передає УНН.

"Ми розуміємо, що 2019 рік буде складним саме через політичну невизначеність і він буде складним, в першу чергу, для інвесторів, як зовнішніх так і внутрішніх. Після завершення президентських і парламентських виборів ми очікуємо на підвищення активності інвесторів. І навіть закладаємо незначний, але приріст прямих іноземних інвестицій", - сказала Рожкова.

Вона зазначила, для країни і для економіки в цілому важливо, щоб той, хто переможе у президентських перегонах, продовжив політику, яка буде спрямована на збереження макроекономічної і фінансової стабільності.

Додамо, обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну за перше півріччя становив 1,3 млрд доларів.

Також за словами Катерини Рожкової вибори безпосередньо не впливають ні на монетарну політику, ні на результати прогнозів Нацбанку.

“Звичайно ми повинні враховувати і враховуємо окремі політичні рішення, які можуть вплинути на економіку. Але основним для нас є аналіз економічних чинників, розвиток економіки України, глобальних економік”, - зазначила Рожкова.

Раніше УНН повідомляв, у НБУ спрогнозували обсяг міжнародних резервів.

Українські Національні Новини

Економіка