u-mzs-sprostuvali-informatsiyu-pro-prizupinennya-druku-zakordonnikh-pasportiv

У МЗС спростували інформацію про призупинення друку закордонних паспортів

 • 827412 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко спростував інформацію, яка ширилась в ЗМІ, про те, що друк закордонних паспортів для МЗС призупинений, через нібито відсутність договору із поліграфкомбінатом "Україна". Про це Ніколенко написав на своїй сторінці у Facebook і зазначив, ця інформація не відповідає дійсності, пише УНН.

Цитата

"Деякі ЗМІ опублікували новину про призупинення друку закордонних паспортів для МЗС через нібито відсутність договору із поліграфкомбінатом "Україна". Ця інформація не відповідає дійсності", - написав Ніколенко.

Деталі

Речник зазначив, що 8 червня МЗС та поліграфкомбінат "Україна" уклали новий договір на виготовлення 115 тис. паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

"Вже 9 червня на замовлення МЗС була надрукована та відвантажена перша партія в 41 тис. паспортів", - зазначив Ніколенко.

Він додав, що наразі відбувається відправлення цих паспортів за кордон для видачі громадянам в українських закордонних дипломатичних установах.

Українці, які перебувають за кордоном, можуть перевірити статус виготовлення свого паспорта на сайті.

"Українські посольства та консульства продовжують оформлювати та видавати паспорти в штатному режимі", - додав речник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть одночасно оформити паспортні документи собі та дітям

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі