ukenru
u-mzs-nazvali-predstavnika-lideriv-institutsiy-yes-na-inavguratsiyi-zelenskogo

У МЗС назвали представника лідерів інституцій ЄС на інавгурації Зеленського

 • 9509 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Віце-президент Європейської Комісії Марош Шефчович представлятиме лідерів інституцій Європейського союзу на церемонії інавгурації. Про це в коментарі УНН повідомив т.в.о. Директора Департаменту ЄС і НАТО МЗС України Сергій Саєнко.

"Сьогодні отримав сигнал про те, що Європейський союз делегуватиме віце президента Європейської Комісії Марнк Шевчовіч, який відповідає за питання європейської політики, енергетичної безпеки і він буде представлятиме лідерів інституцій Європейського союзу на церемонії інавгурації новообраного президента", - сказав він.

На питання журналіста про те, чому захід не відвідає Високий представник ЄС Фредеріка Могеріні, співрозмовник відповів, що "це консолідоване рішення".

"Справа в тому, що все залежить від графіку наших партнерів і наших лідерів, тому єдина кандидатура, яка була визначена і делегована в Україну, був саме Шевчович", - додав дипломат.

Водночас в прес-службі Європейської Ради зазначили у відповідь на запит УНН, що президент Євроради Дональд Туск на захід не приїде через завантажений графік.

"Дональд Туск не буде відвідувати (інавгурацію Зеленського - ред.), оскільки він має попереднє залучення в цей день", - пояснили у прес-службі.

Як повідомляв УНН, Литва не отримувала запрошення на інавгурацію Зеленського, але розгляне візит "високого рівня"

Як повідомляв УНН, Верховна Рада призначила дату інавгурації на 20 травня.

Українські Національні Новини

Політика