u-mykolaievi-zatrymaly-trokh-pidlitkiv-yaki-na-zamovlennia-z-rf-spalyly-dvi-avtivky-zsu

У Миколаєві затримали трьох підлітків, які на замовлення з рф спалили дві автівки ЗСУ

 • 25005 переглядiв

Троє неповнолітніх за вказівкою російських спецслужб підпалили два автомобілі військовослужбовців ЗСУ в Миколаєві. 16-річному підозрюваному загрожує до 8 років ув'язнення, двоє інших - 13 та 14 років.

У Миколаєві правоохоронці затримали трьох підлітків, які за гроші підпалили два автомобілі військовослужбовців ЗСУ. Про це розповіли в Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області, передає УНН.

Деталі

8 та 9 серпня на спецлінію 102 надійшли повідомлення про пожежу автомобілів військових Mitsubishi L 200 у мкрн Соляні та Ford Ranger у мкрн Північний. Поліцейські встановили, що причиною займання позашляховиків став умисний підпал. 

Також правоохоронці встановили, що троє неповнолітніх діяли за вказівками російських спецслужб, спілкуючись із кураторами в одному з месенджерів. За гроші їм пропонували підпалювати авто військовослужбовців та знімати це на відео.

Найстаршому із затриманих лише 16 років, його спільникам - 13 та 14. Свої дії знімали на відео для звіту російським замовникам. 

Слідчі з'ясували, що за вказівкою російського куратора, неповнолітній фігурант спочатку підшукав "потрібний" автомобіль, сфотографував його, а коли отримав дозвіл на знищення, підпалив авто, попередньо обливши його бензином. У такий спосіб було знищено обидва пікапи.

Вербування підлітків для проведення диверсій: у кіберполіції пояснили, як вберегти дитину від впливу спецслужб рф12.08.24, 16:17

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони сім- та банківські картки, які вони використовували для комунікації із куратором.

16-річному затриманому слідчі повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України "Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань" 

- резюмували в Нацполіції. 

Зараз він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до 8 років ув’язнення. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох його спільників – віком 14 і 13 років.

Нагадаємо

На Івано-Франківщині затримано двох місцевих жителів за підпал трьох військових автомобілів. 15-річний та 18-річний зловмисники діяли на замовлення за грошову винагороду, знімаючи підпали на відео.

Популярні

Новини по темі